Tweevrouwszaak

Gepubliceerd op 5 november 2020 om 18:45

Jihaaaaaaaaaaa, ik besta!!!
Ikzelf besta natuurlijk al heel wat jaren, maar sinds vandaag bestaat Fee Focus en Advies echt helemaal officieel. Hoe gaaf is dat! Vanaf vandaag heb ik een prachtig KvK nummertje, heb ik mijn eerste zakelijke kilometers mogen registreren in een super handige app, heb ik mijn eerste zakelijke centjes uitgegeven (aan mijzelf gedoneerd vanaf mijn niet-zakelijke rekening, want dat moet ik nog even regelen) en ben ik opperhoofd / toverFee / koffiejuffrouw / boekhoudster / manusje-van-alles / directeur bij mijn eigen onderneming.

Volgens de KvK heb ik een eenmanszaak. Nou dat mogen ze daar denken, maar stiekem is dat helemaal niet juist. Om precies te zijn, ik heb een tweevrouwszaak. Fee en ik doen het samen.

Fee is een heel heel heel klein meisje. Ze zit op mijn schouder. Alhoewel, meestal doet ze dansjes, huppelt ze, fladdert ze, klapt ze in haar handjes en zwaait ze met haar toverstafje. Dat is tenminste hoe ik haar zie en voel.

Bijna 3 jaar geleden kwam Fee in mijn leven. Zo ongeveer op de dag dat haar naam ontstond bleek achteraf dat zij ook werkelijk was “gemaakt”. Een paar celletjes in mijn buik, die elke dag vermenigvuldigden tot een prachtig ieniemienie meisje. Hoe verbonden kan je zijn met iets waarvan je nog niet eens weet dat het echt bestaat en wat een liefde kan je voelen voor iemand die je nog nooit echt hebt ontmoet. Vanaf dag 1 was er ook geen enkele twijfel, het was Fee. Een jongensnaam hoefden we echt niet te bedenken.

Ultiem geluk sloeg om in het grootste verdriet dat ik (en haar papa) ooit heb gevoeld, toen zonder enige aanwijsbare oorzaak mijn vliezen braken. Een week later, met 17 weken zwangerschap, is onze prachtige kerngezonde Fee geboren en moesten wij afscheid nemen. Ze had geen schijn van kans.

Het was niet alleen de verdrietigste tijd van mijn leven, maar gek genoeg ook de mooiste. Zoveel liefde en zoveel kracht heb ik ervaren. We hebben alles met Fee gedaan zoals wij dat wilden. We hebben haar vastgehouden, afdrukjes van haar handjes en voetjes gemaakt, een prachtige foto gemaakt van haar handje in die van ons en we hebben haar samen begraven onder een enorme boom aan het water ergens in het bos.

Fee heeft mij dichter bij mezelf gebracht dan ooit tevoren en daar wil ik heel graag blijven, ook zakelijk gezien. Gelukkig is ze voor altijd bij me, al vergeet ik dat soms heus ook even. Wie weet zie je haar een keertje dansen op mijn schouder als je heel goed kijkt 😊

Reactie plaatsen

Reacties

Elze
4 jaar geleden

Fee zit niet alleen op je schouder, ik zie haar ook in je ogen. Zet ‘m op koffiejufrouw/toveraar! 😘

Johan Kok
4 jaar geleden

Hoi ToverFee :-) Prachtig geschreven!

Caroline
4 jaar geleden

Wat mooi dat je Fee deelt. Ooit zag ik haar als de vlinder 🦋 achter jou💫
Heerlijk dat jij haar deze plek in jou leven, bedrijf geeft en dat zij je de inspiratie geeft❣️
Veel geluk & succes in jullie 2vrouwstovenarij🥂

Nina Lucia
3 jaar geleden

❤Mooi beschreven❤